Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Παραστάσεις εβδομάδας μουσικής σκηνής Οξυγόνο live!


                  

 Ο 8Ος χρόνος λειτουργίας ξεκινάει για το “Οξυγόνο live!”. Έναν χώρο πλήρως ανακαινισμένο, με άρτια τεχνική υποδομή που έχει φιλοξενήσει έως τώρα πολλά από τα ονόματα της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής. Φέτος, η μουσική σκηνή του “Οξυγόνου live!” έχει αέρα νεανικό. Πλήθος μουσικών σχημάτων θα περάσει την πόρτα της οδού Κορυζή, δίνοντας το καθένα τους την δική του μουσική πινελιά στον χώρο.


 Νοέμβριος  2010

ü  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Γεωργία Νταγάκη
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : από Τρίτη 30 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη για 3 εμφανίσεις
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live!  (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13 με ποτό
*Ακολουθεί δελτίο τύπου


ü    ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΄΄AN ΤΡΑγουδάμε…΄΄Βασιλική Καρακώστα, Βικτωρία Ταγκούλη, Νατάσσα Μηνδρινού  -  Ιδέα /Επιμέλεια παράστασης : Πάνος Σουρούνης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Τετάρτη 17 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live!  (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13 με ποτό
*Ακολουθεί δελτίο τύπου






ü  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Τρίφωνο και Νάντια Μπουλέ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Παρασκευή  22 Οκτώβριου και κάθε Παρασκευή
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live!  (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό
*Ακολουθεί δελτίο τύπου



ü  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Μπλε μαζί τους ο Stefan Schwerdtfeger των Big Sleep
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο                                                             ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live!  (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό
*Ακολουθεί δελτίο τύπου

ü  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Motivo 4  - Παρουσίαση δίσκου     Συμμετέχουν ο Νικήτας Κλιντ & ο Δημήτρης Μητσοτάκης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live!  (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€ με ποτό
*Ακολουθεί δελτίο τύπου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γεωργία Νταγάκη
Τρίτη 30/11 και 7 & 14/12

     Ανάμεσα στα σχήματα που έχουν κατακλύσει τις μουσικές σκηνές της Αθήνας αυτόν τον χειμώνα υπάρχει και ένα ελαφρώς διαφορετικό. Λέμε ‘ελαφρώς’ γιατί αν και παραμένει πιστό στο πνεύμα των μουσικών επιλογών των συντελεστών του (αναφορικά να πούμε ότι περιλαμβάνουν Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Αγγελάκα, Σωκράτη Μάλαμα, Μάνο Χατζιδάκι, Σωτήρια Μπελου και πολλά πολλά άλλα), έχει εντελώς διαφορετική νοοτροπία..                                                                                    Η Γεωργία Νταγάκη συγκέντρωσε γύρω της μια μπάντα από εξαιρετικούς μουσικούς και μαζί τους έκανε μια επιλογή από τα αγαπημένα της τραγούδια, ανεξαρτήτως είδους και εποχής, τα οποία παράλλαξε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουν ένα κοινό ηχόχρωμα και να δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Φυσικά, εκτός από Νίκο Ξυλούρη, Stereo Nova, Τζίμη Πανούση και Ξύλινα Σπαθιά, (που παραλείψαμε να αναφέρουμε πιο πάνω), κάπου μέσα στις περίπου δυόμισι  ώρες που θα είναι σκηνή, η Γεωργία θα παίξει και τραγούδια του Νίκου Ζουδιαρη, από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο καθώς και κάποια από την επερχόμενη δισκογραφική της δουλειά, που θα κυκλοφορήσει από την Ακτή LivenStudio σε παραγωγή του Γιώργου Ανδρέου.                                                                                                                         Δίνοντας ένα ηλεκτρικό ύφος στο πρόγραμμα, η ετερόκλητη αυτή ομάδα (πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις ένα rock group που αποτελείται από μπάσο-κιθάρα-drums και κρητική λύρα;) καταλαμβάνουν για πρώτη φορά το Οξυγόνο Live στις 30 Νοεμβρίου, για τρεις συνολικά εμφανίσεις (30 Νοεμβρίου, 7 & 14 Δεκεμβρίου).
Συμμετέχουν οι:
Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος -Μπάσο
Νίκος Βέργος -Κιθάρες
Βαγγέλης Καλημέρης -Drums





΄΄AN ΤΡΑγουδάμε…΄΄

Βασιλική Καρακώστα, Βικτωρία Ταγκούλη, Νατάσσα Μηνδρινού
από Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 και για 4 Τετάρτες

            Μια συνάντηση μπορεί να συμβεί τυχαία, μπορεί να συμβεί με ραντεβού,
με λόγο ή χωρίς λόγο… Τα τραγούδια είναι η αφορμή και ο λόγος της συγκεκριμένης συνάντησης είναι η αγάπη σε κάποιες από τις πιο αγαπημένες αντρικές φωνές του πλανήτη που λέγεται Μουσική..Από τον Άκη Πάνου έως τους Tindersticks και από τους Placebo έως τον Διονύση Σαββόπουλο. Αγαπημένα κομμάτια που σε πρώτη εκτέλεση έχουν τραγουδηθεί από τις πιο χαρακτηριστικές αντρικές φωνές  ερμηνεύονται ,αλλιώς, από τρεις αγαπημένες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς.Η Βασιλική Καρακώστα ,η Βικτωρία Ταγκούλη και η Νατάσσα Μηνδρινού συναντιούνται , θυμούνται , τραγουδούν και μας παρασύρουν στην πιο ΄΄αντρική΄΄ παράσταση της χρονιάς…

Μαζί τους ΄΄παίζουν΄΄ οι :
Χρίστος Θεοδώρου -  Πλήκτρα /Ενορχήστρωση
Ευριπίδης Ζεμενίδης – Κιθάρες
Sam Marlieri – Πνευστά/ Μπάσσο/Κρουστά

Ιδέα / Επιμέλεια Παράστασης: Πάνος Σουρούνης





Το ΤΡΙΦΩΝΟ Στο Οξυγόνο live!
φιλική συμμετοχή Νάντια Μπουλέ
Από Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή


“Οξυγόνο” τους είναι η καλή μουσική που δεν έχει σύνορα. Ένα ταξίδι από την δύση ως την ανατολή με απογειωτικές τριφωνίες και δυνατές ερμηνευτικές στιγμές .
Το Τρίφωνο - η Ερωφίλη , ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής - παρουσιάζουν ένα διαφορετικό και απρόβλεπτο πρόγραμμα με αγαπημένα αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια  στην  μουσική  σκηνή  “Οξυγόνο live!” από  Παρασκευή  22  Οκτώβρη  και κάθε Παρασκευή. Η Νάντια Μπουλέ τους επισκέπτεται στα μουσικά τους ταξίδια χαρίζοντας μία νέα ερμηνεία σε τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.
Μια μουσική αλήθεια  μέσα  από μια  σύγχρονη  ματιά  που υπόσχεται να ζεστάνει  “Το  χειμώνα ετούτο” …






ΜΠΛΕ
από Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο

μαζί τους ο Stefan Schwerdtfeger των Big Sleep

Δίνουν  σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας ότι ήταν και παραμένουν μια απ’ τις καλύτερες live μπάντες της Ελλάδας. Η δισκογραφική τους παρουσία έχει σημειώσει αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία με τραγούδια όπως «Ενοχές», «Όνειρα σου τραγουδάω», «Έλα να δεις», «Στα μαύρα έχω ντυθεί», «Μία φορά κι έναν καιρό», κ.π.α.. Οι παραστάσεις τους γεμάτες μελωδία και ρυθμό, ξεσηκώνουν το κοινό. Στο πρόγραμμα  εκτός από δικές τους επιτυχίες οι ΜΠΛΕ δοκιμάζουν να μας ταξιδέψουν με διασκευές ξένων- και αγαπημένων- ροκ κομματιών όπου με τη συμμετοχή του Stefan Schwerdtfeger των Big Sleep (θα τους θυμάστε από τη δεκαετία του '90 με το "Looking for a girl with a washing machine"),  με την υπέροχη φωνή του και το φοβερό tracklist απογειώνουν την παράσταση.
Συνολικά, οι Μπλε χαρακτηρίζονται σαν ένα αρκετά πρωτότυπο γκρουπ για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, funk και τζαζ.



Motivo 4 – Παρουσίαση δίσκου
Συμμετέχουν ο Νικήτας Κλιντ & ο Δημήτρης Μητσοτάκης
Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου
Οι Motivo 4 ανεβαίνουν στο stage του Οξυγόνο Live για να παρουσιάσουν ζωντανά το τρίτο τους album με τίτλο "Το Κλειδί", που κυκλοφόρησε πρόσφατα.Τα νέα τους τραγούδια θα συναντηθούν με τα παλαιότερα, ιδιαίτερα ενορχηστρωμένα, αλλά και με αγαπημένες διασκευές, συνοδευόμενα από videoart. Από αυτή τη γιορτή για την κυκλοφορία του νέου δίσκου, δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Νικήτας Κλιντ και ο Δημήτρης Μητσοτάκης που χρωμάτισαν στιχουργικά το νέο «παιδί» των Motivo 4. Το νέο album, λένε οι Motivo 4: «είναι το απόσταγμα όλων αυτών που θέλουμε, που νοιαζόμαστε, που παλεύουμε… Οι διαστάσεις είναι πέρα από ότι έχουμε δοκιμάσει πριν. Είναι άγριο, απαλό, ευαίσθητο, πικρό, προβληματισμένο, και το κυριότερο είναι αληθινό. Είναι... εμείς.»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου