Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

26/6: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Εκδηλώσεις


26/6: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Εκδηλώσεις



Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» από το 1987.

Η απόφαση παρθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τους τελευταίους 12 μήνες 200 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 15 - 64 ετών ή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον μία φορά. Το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών στο ίδιο διάστημα έφθασε στα 321 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών αναμένεται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ

Με κεντρικό μήνυμα «Στην κρίση είμαστε όλοι μαζί. Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» η φετινή εκστρατεία του ΚΕΘΕΑ επικεντρώνεται στην ανάγκη για υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και όλων εκείνων που την περίοδο της κρίσης είναι πιο αδύναμοι, εγκλωβισμένοι στον κόσμο των εξαρτήσεων, που βρίσκονται στη φυλακή, στο δρόμο, στο περιθώριο.

Σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, αθλητικοί αγώνες, ενημερωτικές δράσεις, αλλά και παρεμβάσεις ενημέρωσης - υποστήριξης για τους χρήστες στο δρόμο, καθώς και εκδηλώσεις μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με ένα κλικ στα παρακάτω αρχεία.


Οι εκδηλώσεις του 18 Άνω

Το 18 Άνω οργανώνει σήμερα, Τρίτη στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας μία μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το πρόγραμμα αντιμετώπισης της εξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ» του Δήμου Καλλιθέας. Παίζουν: Ο Σταμάτης Κραουνάκης με την ορχήστρα του, η μουσική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης 18 ΆΝΩ και οι kinky swingers. Ώρα έναρξης: 21:00. Ελεύθερη Είσοδος.

Αύριο, Τετάρτη, διοργανώνει στο κέντρο ημέρας του Κέντρου Ζωής στα Ιλίσσια (Διοχάρους 9, πλησίον Χίλτον) μία μουσική βραδιά από την μουσική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης 18 ΆΝΩ. Ώρα έναρξης: 19:30

Τέλος τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζωγράφου (Αγίου Γεωργίου 17) θα  παραγματοποιηθεί μία θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης του 18 Άνω. Τίτλος του έργου «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Σε διασκευή της Θεατρικής ομάδας του 18 ΆΝΩ. Ώρα έναρξης: 20:00. Ελεύθερη Είσοδος.

πηγή : Mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου