Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Παραστασεις εβδομαδας μουσικης σκηνης Οξυγοο live



                                                                                           
                Ο 8Ος χρόνος λειτουργίας ξεκινάει για το “Οξυγόνο live!”. Έναν χώρο πλήρως ανακαινισμένο, με άρτια τεχνική υποδομή που έχει φιλοξενήσει έως τώρα πολλά από τα ονόματα της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής. Φέτος, η μουσική σκηνή του “Οξυγόνου live!” έχει αέρα νεανικό. Πλήθος μουσικών σχημάτων θα περάσει την πόρτα της οδού Κορυζή, δίνοντας το καθένα τους την δική του μουσική πινελιά στον χώρο.

 Νοέμβριος  2010
ü  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Γεωργία Νταγάκη
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : από Τρίτη 30 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη για 3 εμφανίσεις
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live!  (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό


ü    ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΄΄AN ΤΡΑγουδάμε…΄΄Βασιλική Καρακώστα, Βικτωρία Ταγκούλη, Νατάσσα Μηνδρινού  -  Ιδέα /Επιμέλεια παράστασης : Πάνος Σουρούνης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Τετάρτη 17 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live!  (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13 με ποτό
*Ακολουθεί δελτίο τύπου


ü  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Δημήτρης Λιόλιος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου – τελευταία εμφάνιση
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live!  (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13€ με ποτό
*Ακολουθεί δελτίο τύπου

ü  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Τρίφωνο και Νάντια Μπουλέ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Παρασκευή  22 Οκτώβριου και κάθε Παρασκευή
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live!  (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό
*Ακολουθεί δελτίο τύπου



ü  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Sal.a.t.a band, Σπύρος Γραμμένος, Sofia και ο Tonis Sfinos
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Σάββατο 4 Δεκεμβρίου – τελευταία εμφάνιση
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live!  (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό
*Ακολουθεί δελτίο τύπου



ü  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Μαύρη Μαγιονέζα – Παρουσίαση Δίσκου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Κυριακή 5 Νοεμβρίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live!  (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13€ με ποτό
*Ακολουθεί δελτίο τύπου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γεωργία Νταγάκη
Τρίτη 30/11 και 7 & 14/12

     Ανάμεσα στα σχήματα που έχουν κατακλύσει τις μουσικές σκηνές της Αθήνας αυτόν τον χειμώνα υπάρχει και ένα ελαφρώς διαφορετικό. Λέμε ‘ελαφρώς’ γιατί αν και παραμένει πιστό στο πνεύμα των μουσικών επιλογών των συντελεστών του (αναφορικά να πούμε ότι περιλαμβάνουν Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Αγγελάκα, Σωκράτη Μάλαμα, Μάνο Χατζιδάκι, Σωτήρια Μπελου και πολλά πολλά άλλα), έχει εντελώς διαφορετική νοοτροπία..                                                                                    Η Γεωργία Νταγάκη συγκέντρωσε γύρω της μια μπάντα από εξαιρετικούς μουσικούς και μαζί τους έκανε μια επιλογή από τα αγαπημένα της τραγούδια, ανεξαρτήτως είδους και εποχής, τα οποία παράλλαξε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουν ένα κοινό ηχόχρωμα και να δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Φυσικά, εκτός από Νίκο Ξυλούρη, Stereo Nova, Τζίμη Πανούση και Ξύλινα Σπαθιά, (που παραλείψαμε να αναφέρουμε πιο πάνω), κάπου μέσα στις περίπου δυόμισι  ώρες που θα είναι σκηνή, η Γεωργία θα παίξει και τραγούδια του Νίκου Ζουδιαρη, από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο καθώς και κάποια από την επερχόμενη δισκογραφική της δουλειά, που θα κυκλοφορήσει από την Ακτή LivenStudio σε παραγωγή του Γιώργου Ανδρέου.                                                                                                                         Δίνοντας ένα ηλεκτρικό ύφος στο πρόγραμμα, η ετερόκλητη αυτή ομάδα (πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις ένα rock group που αποτελείται από μπάσο-κιθάρα-drums και κρητική λύρα;) καταλαμβάνουν για πρώτη φορά το Οξυγόνο Live στις 30 Νοεμβρίου, για τρεις συνολικά εμφανίσεις (30 Νοεμβρίου, 7 & 14 Δεκεμβρίου).
Συμμετέχουν οι:
Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος -Μπάσο
Νίκος Βέργος -Κιθάρες
Βαγγέλης Καλημέρης -Drums





΄΄AN ΤΡΑγουδάμε…΄΄

Βασιλική Καρακώστα, Βικτωρία Ταγκούλη, Νατάσσα Μηνδρινού
από Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 και για 4 Τετάρτες

            Μια συνάντηση μπορεί να συμβεί τυχαία, μπορεί να συμβεί με ραντεβού,
με λόγο ή χωρίς λόγο… Τα τραγούδια είναι η αφορμή και ο λόγος της συγκεκριμένης συνάντησης είναι η αγάπη σε κάποιες από τις πιο αγαπημένες αντρικές φωνές του πλανήτη που λέγεται Μουσική..Από τον Άκη Πάνου έως τους Tindersticks και από τους Placebo έως τον Διονύση Σαββόπουλο. Αγαπημένα κομμάτια που σε πρώτη εκτέλεση έχουν τραγουδηθεί από τις πιο χαρακτηριστικές αντρικές φωνές  ερμηνεύονται ,αλλιώς, από τρεις αγαπημένες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς.Η Βασιλική Καρακώστα ,η Βικτωρία Ταγκούλη και η Νατάσσα Μηνδρινού συναντιούνται , θυμούνται , τραγουδούν και μας παρασύρουν στην πιο ΄΄αντρική΄΄ παράσταση της χρονιάς…

Μαζί τους ΄΄παίζουν΄΄ οι :
Χρίστος Θεοδώρου -  Πλήκτρα /Ενορχήστρωση
Ευριπίδης Ζεμενίδης – Κιθάρες
Sam Marlieri – Πνευστά/ Μπάσσο/Κρουστά

Ιδέα / Επιμέλεια Παράστασης: Πάνος Σουρούνης





Δημήτρης Λιόλιος
Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου – τελευταία εμφάνιση

O Δημήτρης Λιόλιος με το σχήμα του,επιστρέφει και παρουσιάζει στη μουσική σκηνή ΟΞΥΓΟΝΟ live! τη μουσική παράσταση "MISSION UNPEXTABLE " !
Tραγούδια από τις δισκογραφικές του δουλειές σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και διασκευές σε τραγούδια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών...
Οι ήχοι του χθες συναντάνε το σήμερα σε μια « δυνατή» μουσική παράσταση φτιαγμένη για νοσταλγούς και μη...
...
Το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Λιόλιου
αποτελούν οι:
Μάνος Γεωργίου ( Drums ) Κώστας Γαβράς ( Μπάσο )
Αντρέας Καστανάκης ( Ηλ.Κιθάρα ) και Γιώργος Τσιούτσιας ( Keyboards )
Μαζί του επίσης τραγουδούν οι Ελσα Αφεντάκη και Margina


Το ΤΡΙΦΩΝΟ Στο Οξυγόνο live!
φιλική συμμετοχή Νάντια Μπουλέ
Από Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή


“Οξυγόνο” τους είναι η καλή μουσική που δεν έχει σύνορα. Ένα ταξίδι από την δύση ως την ανατολή με απογειωτικές τριφωνίες και δυνατές ερμηνευτικές στιγμές .
Το Τρίφωνο - η Ερωφίλη , ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής - παρουσιάζουν ένα διαφορετικό και απρόβλεπτο πρόγραμμα με αγαπημένα αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια  στην  μουσική  σκηνή  “Οξυγόνο live!” από  Παρασκευή  22  Οκτώβρη  και κάθε Παρασκευή. Η Νάντια Μπουλέ τους επισκέπτεται στα μουσικά τους ταξίδια χαρίζοντας μία νέα ερμηνεία σε τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.
Μια μουσική αλήθεια  μέσα  από μια  σύγχρονη  ματιά  που υπόσχεται να ζεστάνει  “Το  χειμώνα ετούτο” …










Sal.a.t.a band, Σπύρος Γραμμένος, Sofia και ο Tonis Sfinos
από Σάββατο 23 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο

Sal.at.a band. Μια κεφάτη μουσική μπάντα όπου κάθε μέλος της, μια τελείως διαφορετική Persona, έχει τον δικό του ρόλο στο πρόγραμμα. Xoρεύουν, διασκευάζουν γνωστά τραγούδια από τη διεθνή μουσική σκηνή, κάνουν κωμικά σκετς, κάνουν ακροβατικά, αυτοσχεδιάζουν, ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και προτρέπουν το κοινό να συμμετέχει! Το μουσικό τους ρεπερτόριο ευρύ.. Aretha Franklin, Blues Brothers, Michael Jackson, Elvis! Οι Sal.a.t.a. Band είναι ένα φρέσκο και πολύ διαφορετικό νεανικό συγκρότημα που υπόσχεται πολλά… Μαζί τους ο international Playboy Tonis Sfinos από το Las Vegas και η ανερχόμενη τραγουδοποιός Sofia. Ο Σπύρος Γραμμένος με διάθεση για σάτιρα κοινωνική, πολιτική και ερωτική παρουσιάζει το καινούριο του CD “"Λίγο πρίν τα… Τιράντα". Όλα τα κομμάτια του δίσκου,  αφηγηματικού χαρακτήρα, περιγράφουν ιστορίες αγάπης και όχι μόνο (βλ. πχ. Αλίκη, κουκουλοφόρος), με στίχο ευφυέστατο και χιουμοριστικό, με ευχάριστη μουσική, απόλυτα ταιριαστή με την ιστορία που κάθε φορά πλαισιώνει. Φετίχ  του στα live… οι τιράντες του που δεν αποχωρίζεται ποτέ. Στο πρόγραμμά του είτε τραγουδά για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, είτε για τους αγαπημένους του “μπάτσους”. Σχολιάζει, καυτηριάζει, σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται απαγγέλλοντας τα ποιήματά του..

Ζωντανή Μαύρη Μαγιονέζα: η παρουσίαση του νέου δίσκου
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Λίγες εβδομάδες μόνο, μετά την διάθεση του τελευταίου, εκπληκτικού album της Μαύρης Μαγιονέζας στα δισκάδικα, το γκρουπ-δυναμίτης εμφανίζεται στο Οξυγόνο, παρουσιάζοντας το.
Το «Κατέβασέ Το», όπως ονομάζεται ο 5ο κατά σειρά δίσκος της είναι μια συλλογή 15 εκρηκτικών τραγουδιών με επιρροές πλειάδας μουσικών φορμών όπως το hip-hop, το drum 'n' bass, το ζεϊμπέκικο (!), τα οποία περιστρέφονται γύρω από τον ροκ πυρήνα της Μαύρης Μαγιονέζας.
 «Ένας κατά βάση ροκ ήχος, ο οποίος όμως μεταμορφώνεται μέσα από hip hop τεχνοτροπίες, ηλεκτρονικές μουσικές βάσεις και drum΄n΄bass ξεσπάσματα, ska επιρροές που συναντούν μεταλλικά κιθαριστικά ριφ και μπλουζ παιξίματα .Το Κατέβασε το είναι στην τελική ανάλυση ένα οργιαστικό crossover,  με στίχους γροθιά στο στομάχι που δεν ακούγονται συνήθως.» - περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ 
Εξυπακούεται ότι εκτός από τα τραγούδια του καινούργιου δίσκου, θα εκραγούν επίσης τραγούδια από όλη την ιστορία του συγκροτήματος ενώ τα video art και οι πολυμεσικές παρεμβάσεις, θα είναι επίσης παρούσες, πυροβολώντας χαρούμενα προς κάθε κατεύθυνση.! Φιλική Συμμετοχή οι FLYBYWIRE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου